A ieșit din clasă în timpul pauze, mama nu avusese ce să îi pună la pachet, cutia era goală. Când ceilalți mâncau, a mers afară și a băut apă. Când s-a întors și a văzut ce se întâmplase înăuntru a început să plângă în hohote… Nu mi-am putut stăpâni lacrimile!

Într-o zi un băiat dintr-o familie săracă a mers la școală, și, în timpul pauzei de masă, și-a deschis cutia unde mama îi punea de obicei câte ceva de mâncare pentru prânz. Dar a fost foarte trist, cutia era goală. Între timp colegii lui se bucurau de mâncarea lor, pe care părinții le-o pregătiseră de acasă.

Totuși, băiatul nu a putut să ceară ceva de mâncare unui coleg, era prea mândru pentru a face asta. De aceea a și sperat că nimeni nu va observa că el nu are nimic de mâncare în acea zi. Era hotărât să păstreze secretul.

În cele din urmă băiatul a decis să părăsească sala de clasă și să se plimbe în jurul școlii, era foarte obosit și înfometat. Pentru a-și mai liniști stomacul s-a hotărât să bea apă, dar nu l-a ajutat prea mult.

Apoi s-a întors în clasă și și-a luat de pe masă cutia pentru prânz pentru a o pune la loc în ghiozdan. Dar a fost uimit de cât de greu era recipientul! Când a deschis cutia el a fost extrem de bucuros, iar noi nu ne-am mai putut stăpâni lacrimile. Copilul vostru ar face un astfel de gest? Haideți să încercăm să îi creștem în acest spirit!

Privește clipul de mai jos care reprezintă o reconstituire a acestei povești care a atins mult inimi pentru că este atât de simplă și tocmai de aceea minunată. Uite de ce spun asta:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *