Maria-Sabina Calisevici este absolventă a Colegiului Militar Liceal “Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc. Incredibil ce a reușit să facă la vârsta ei, nu o dată, ci chiar doi ani la rând:

Două medalii de aur și una de argint au obținut elevii români la Olimpiada Internațională de Geografie 2017, România ocupând locul 2 în clasamentul pe națiuni. Unul dintre elevii români a avut cel mai mare punctaj din concurs, care a reunit în acest an peste 160 de elevi din 45 de ţări.

Cei doi elevi medaliaţi cu aur sunt Maria-Sabina Calisevic, în clasa a XII-a la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc, şi Victor Vescu, în clasa a XI-a la Complexul Educațional „Lauder Reut” din București, care a înregistrat și cel mai mare punctaj din concurs. Maria-Sabina Calisevici a reeditat succesul de anul trecut, intrând în galeria concurenților dublu medaliați cu aur la această competiție, a anunțat, marți, Ministerul Educației.

Medalia de argint i-a revenit lui Omar Hamod, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din București. Din lot a făcut parte și Iulia Armencea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,Costache Negri” din Galați.

Echipa României a fost însoţită de profesorii coordonatori Mihaela Cornelia Fiscutean şi Dorin Fiscutean de la Colegiul Naţional din Iaşi.

Olimpiada Internaţională de Geografie, ajunsă la a XIV-a ediție, s-a desfăşurat la Belgrad, în perioada 2-8 august, şi a reunit peste 160 de elevi din 45 de ţări.

Cinci medalii și o mențiune la Olimpiada Internaţională de Matematică

Elevii români au obținut trei medalii de argint, două de bronz și o mențiune la Olimpiada Internaţională de Matematică 2017, la care au participat peste 600 de concurenţi din 110 ţări.

Medaliile de argint au fost câștigate de Filip-Alexandru Ion, elev la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București, Mihnea-Gabriel Doica și Ștefan Tudose, ambii de la Liceului Teoretic Internațional de Informatică din București.

Ciprian Mircea Bonciocat, laureat cu argint în 2015 și 2016, și Mihnea-Andrei Ocian au intrat în posesia medaliilor de bronz, ambii fiind elevi la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Capitală. Alexandra Timofte, de la Colegiul Național „Tudor Vianu” din București, a primit o mențiune.

Patru medalii de aur și una de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică

Patru medalii de aur și una de argint au obținut elevii români la Olimpiada Internaţională de Fizică, la care au participat peste 400 de concurenți din 88 de țări. România a ocupat în 2017 primul loc în Europa și a fost în primele cinci țări din lume.

Medaliile de aur au fost obținute de Anca Drăgulescu, Răzvan Octavian Radu, premiat cu argint în 2015, Petru Cotruț, toți elevi la Liceul Internaţional de Informatică din București, și Andrei Radu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” din Brăila. Medalia de argint i-a revenit lui Sebastian Leontică, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din Piatra Neamț.

Două medalii și o mențiune la Olimpiada Internaţională de Biologie

O medalie de argint, una de bronz și o mențiune au obținut elevii români la Olimpiada Internaţională de Biologie, care în acest an a avut loc în Anglia și a reunit peste 260 de concurenţi din 68 de ţări. România participă la Olimpiada Internaţională de Biologie din 1997, olimpicii români fiind o prezență constantă pe lista medaliațiilor.

Rareș Streza, elev la Colegiul Naţional ”Emil Racoviță” din Cluj-Napoca, este câștigătorul medaliei de argint, iar Gabriel Vlad Sîmbotin, de la Liceul Teoretic ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, este deținătorul medaliei de bronz. George Maier, elev la Liceul Teoretic ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca, a intrat în posesia unei mențiuni. Din echipa României a făcut parte și Alexandru Adam, de la Colegiul Naţional ”Emil Racoviță” din Iași.

Două medalii de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţionale de Informatică

România și-a consolidat poziţia a patra în clasamentul all times, cu 103 medalii, dintre care 30 de aur, 45 de argint şi 28 de bronz, după ce a obținut două medalii de aur şi două de bronz la Olimpiada Internaţionale de Informatică 2017.

Medaliile de aur au fost obţinute de Ștefan Constantin-Buliga, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, și Tamio Vesa-Nakajima, de la Liceul Vocațional Pedagogic „N. Bolcaș” din Beiuș, județul Bihor, laureat cu aur și la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI) din acest an.

Costin Andrei Oncescu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional ”Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, județul Argeş, şi Andrei Costin Constantinescu, în clasa a XII-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti, premiați cu argint la ediția precedentă, sunt deținătorii medaliilor de bronz. Cei doi olimpici se regăsesc și pe lista premianților CEOI 2017: Costin Andrei Oncescu (aur) și Andrei Costin Constantinescu (argint).

Patru medalii și un premiu pe echipe la Olimpiada Internațională de Lingvistică

Elevii români au obținut o medalie de aur și trei de bronz, precum și un premiu pe echipe la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2017, la care au participat 29 de țări.

Distins la ediția anterioară cu o medalie de bronz, Theodor Cucu, elev la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti, a reușit să obțină de această dată medalia de aur. Performanța sa a fost secondată de Matei Costin Banu, de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, Ștefan Răzvan Bălăucă, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani, şi Emilian Toma, de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București, toți medaliați cu bronz.

A cincea participare consecutivă la Olimpiada Internaţională de Lingvistică a adus lotului olimpic al României și o mențiune la proba pe echipe.

Sursa: Libertatea

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *