O nouă ZI LIBERĂ! După zilele libere de Rusalii, o NOUĂ MINI-VACANȚĂ de 4 zile îi așteaptă pe români! Uite CÂND va fi!

Anul acesta vine, pentru români, cu două zile în plus față de precedentul, în total au fost aprobate un număr de 14 zile libere stabilite pentru sărbătorile publice sau religioase.

Următoarea zi liberă de care ne vom putea bucura, după minivacanța de 1 mai și Rusalii, va fi pe data de 15 august, când vom sărbători Adormirea Maicii Domnului care va fi într-o zi de marți în acest an. Încă nu se știe deocamdată dacă autoritățile vor acorda încă o zi liberă în plus, așa cum ne-au obișnuit, pentru a lega ziua liberă de sfârșitul de săptămână.

Iată zilele libere care ne-au mai rămas în acest an:

15 august (marți) — Adormirea Maicii Domnului
30 noiembrie (joi) — Sfântul Andrei
1 decembrie (vineri) — Ziua Națională a României
25 decembrie (luni), 26 decembrie (marți) – Crăciunul

Codul Muncii prevede 14 zile libere cu ocazia sărbătorilor legale: câte două zile pentru Anul nou, Paște, Rusalii și Crăciun. Iată pentru ce sărbători se prevede o singură zi liberă: Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Internațională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei, Ziua Națională a României.

Același Cod al Muncii mai prevede și faptul că salariații care sunt nevoiți să lucreze în zilele declarate libere, trebuie să beneficieze de timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile.

Surse: Kanal D, RTV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *