O primăriță din Italia declară război românilor: „Mizerabili. Niște… Să plece la casa lor!” De ce vrea să scape edilul de ai noștri

După o dispută cu mai mulți români stabiliți în Italia, o primăriță din Peninsulă a postat pe o rețea socială un mesaj dur la adresa românilor.

Anna Maria Cisint, primărița din Marina Julia, Monfalcone, provincia Gorizia, a luat atitudine și a postat un mesaj dur pe Facebook, în care declară că românii „se comportă ca niște animale”.

Totul a pornit duminică, 8 octombrie, după ce șase cetățeni, identificați ulterior ca fiind români, s-au luat la bătaie într-un loc de picnic după ce au mâncat și au băut, lăsând în urma lor deșeuri, sticle și pungi de plastic.

Cauzele pentru care se certau nu se cunosc în acest moment, dar cert este că doi dintre ei au fost transportați la Spitalul San Polo din Monfalcone pentru îngrijiri medicale. În special, un român dintre cei șase a fost lovit bestial de către prietenii săi de pahar, cu pumnii și picioarele în timp ce era căzut la pământ. În timpul bătăii au fost sparte și ferestre de la parterul unui bloc iar urletele și gemetele românilor beți și puși pe ceartă au atras atenția locatarilor din zonă care au chemat imediat poliția.

După acest eveniment neplăcut, edilul Anna Maria Cisint a scris că românii nu sunt doriți în localitatea pe care o administrează și că ar fi bine să plece la casele lor.

„Mizerabilii, uitați ce au lăsat în urma lor niște cetățeni români” a scris pe pagina sa de Facebook alături de o fotografie cu murdăria lăsată de conaționalii noștri de la locul unde mâncaseră și băuseră aceștia.

„Acești români sunt oameni nedoriți aici, vin la Monfalcone pentru muncă și se comportă ca niște animale și ne-ar plăcea să fie nedoriți și pentru compania în care lucrează. Nu se poate murdări în modul ăsta orașul care te ospitează, să facă bine și să se întoarcă acasă la ei”, declară indignată primarul Anna Cisint.

„Întoarceți-vă la voi acasă! „Utilizați toate mijloacele disponibile împotriva lor, inclusiv confiscarea salariilor dacă acești români lucrează. Avem deja mizerabilii noștri, nu avem nevoie de alții din import!”, a mai spus ea.

Sursa: libertatea.ro, realitatea.net

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *