PEȘTELE pe care să nu-l mai mănânci niciodată! Foarte mulți români îl cumpără, dar nu știu ce conține! Nu este vorba de pangasius!

Apele oceanelor lumii nu mai sunt ce-au fost. Contaminate industrial, apele nu mai pot fi “casa” unui peste sanatos, pe care sa-l consumam fara probleme. In plus, alte tipuri de peste sunt pe cale de disparitie si nu este incurajat consumul.

Iata ce tipuri de peste ar fi bine sa-l eviti, potrivit site-ului Prevention.com:
1. Somn din import
Majoritatea somnului din import de pe piata provine din Vietnam, tara care este recunoscuta pentru utilizarea antibioticelor in crescatorii. Se recomanda in schimb, pestele de productie interna sau crapul asiatic.

2. Cod de Atlantic
Pentru ca a fost declarat pe cale de disparitie, codul de Atlantic a fost pus pe lista speciilor protejate de autoritati. Este recomandat, in schimb, codul de Pacific.

3. Calcan de Atlantic

Ca si codul, calcanul de Atlantic a fost trecut pe lista speciilor protejate, intrucat numarul lor a ajuns la mai putin de 1% din cantitatea sustenabila pentru pescuitul pe termen lung. Este recomandat in schimb halibutul, somnul sau tilapia.

4. Somon de Atlantic
Iata un alt peste trecut pe lista celor protejati. Majoritatea somonilor de Atlantic au fost contaminati de pestii din crescatorii, ceea ce a contribuit la decimarea lor. Este recomandat in schimb somonul salbatic de Alaska.

5. Rechin
Rechinul se afla in varful lantului trofic, deci exista un pericol destul de mare ca pestele sa fie contaminat cu mercur. Mai mult decat atat, numarul rechinilor este in continua scadere, ceea ce pune in pericol ecosistemul . Sunt recomandati in schimb halibutul de Pacific si macroul de Atlantic.

6.Tonul de Atlantic
Studii efectuate recent releva faptul ca tonul de Atlantic este puternic contaminat cu mercur. In plus, este pe cale de disparitie, fiind trecut pe lista pestilor protejati. Puteti opta in schimb pentru ton din Canada, care are un nivel mai mic de mercur.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *